Verfraaiing van de werkplaats

Verfraaiing van de werkplaats

Het verfraaien van een werkplaats – oftewel elke plek waar arbeid wordt verricht, ongeacht of hij zich binnen of buiten bevindt – slaat op de inrichting en de afwerking van deze ruimte. Er zijn raakvlakken met ergonomische aspecten, leefmilieu, maar ook met veiligheid en gezondheid. Ook esthetische keuzes moeten steeds getoetst worden aan veiligheids- en gezondheidsimplicaties. Enkele elementen die tot problemen kunnen leiden zijn: glazen deuren en wanden, vloertapijt, schadelijke verven enz. Het is dus essentieel om de preventieadviseur al te betrekken vanaf de planningsfase voor verfraaiingswerken.

Slechte verlichting en verluchting, te warme of te koude temperaturen en geluidsoverlast kunnen niet alleen storend zijn, maar ook echt schadelijk voor de gezondheid van werknemers en eventueel stress veroorzaken.

Zo kunnen we bij de verfraaiing materialen gebruiken die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de nagalmtijd sterk verkort wordt, en de geluidsoverlast dus nagenoeg verdwijnt. Ook de keuze van de juiste kunstmatige verlichting kan ervoor zorgen dat de gebruikers van de lokalen niet verblind worden. 

Verfraaiing van de werkplaats
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x