Gezondheid

Gezondheid

De focus van het domein gezondheid ligt op de vraag: “Aan welke gezondheidsrisico’s wordt de werknemer blootgesteld en hoe probeert de onderneming actief deze risico’s te verminderen en te monitoren?”

Het eerste waar je dan aan denkt zijn de klassieke (jaarlijkse) medische onderzoeken bij een externe dienst. Maar dat is een voorbeeld van monitoring na de feiten.

Preventor wil net – zoals onze naam het al zegt – preventief te werk gaan. Wij sporen actief de risico’s op de werkplek op en stellen maatregelen voor om deze risico’s tot een minimum te beperken. Ook de optimalisatie van het monitoringprogramma hoort hierbij.

In bedrijven kunnen wij bijvoorbeeld helpen bij het omgaan met (gevaarlijke en schadelijke) scheikundige producten, maar ook met fysische agentia als geluid, trillingen, radioactieve bronnen, elektromagnetische stralingen enz. Bovendien voeren we de nodige ergonomische verbeteringen door.

Dit alles gebeurt met aandacht voor verwante welzijnsdomeinen, zoals in dit geval de arbeidshygiëne en met assistentie van welzijnsspecialisten, die nooit om advies verlegen zitten. Wij nemen alle stappen van het proces voor onze rekening, van de analyses tot de implementatie, uitvoering en opvolging van verbeteringsprojecten. 

Gezondheid
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x